Lego robotika

V okviru nadstandardnega programa smo na šoli ponudili delavnice LEGO ROBOTIKE, ki so jih vodili zunanji izvajalci iz podjetja DOXAKEY. Kreativno-tehnične delavnice so bile namenjene učencem, ki jih privlačita tehnika in programiranje.

Učenci so se lahko vsak torek in sredo v mesecu septembru po končanem pouku udeležili delavnic lego robotike. Tečaj je obsegal 7 delavnic po dve uri.

Učenci so na delavnicah programirali Lego robote. Vse vaje so bile praktično zastavljene, npr. programiranje robotskega sesalca, hkrati pa dovolj enostavne in zanimive, da so lahko učenci svojo ustvarjalnost pretopili v konkretno uporabno znanje, koristno za našo prihodnost.

Z delavnicami so si učenci pridobili izkušnje s področja robotike in uporabnega znanja za nadaljnjo izobraževalno ter karierno pot. Hkrati pa so spodbujali kompetence vseživljenjskega učenja, predvsem kreativnost pri reševanju tehnoloških izzivov, razvoj logičnega mišljenja ter preko timskega dela ustvarjali okolje, kjer se razvijajo socialne sposobnosti.

 

Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada :  INFOPEKA

Naložbo delno sofinancira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)