Na Osnovni šoli Velika Nedelja so učenci od 1. do 8. razreda pod režisersko taktirko učiteljice Alenke Korpar ponovno obudili spevoigro Radovana Gobca Kresniček. V mesecu juniju so nastopili v OŠ Markovci, OŠ Gorišnica in v Domu kulture Ormož, v okviru ORMOŠKEGA POLETJA.

V predstavi so učenci nastopili s petjem, dramatizacijo in plesom. V treh ponovitvah so poslušalce popeljali v pravljični svet Kresnička z odličnim petjem, z dovršeno koreografijo ter minimalistično kostumografijo in scenografijo. Za glasbeno spremljavo in odlično petje sta poskrbeli učiteljici Tea Ivanuša in Tadeja Mesarič iz glasbene šole Ormož. Za dramaturgijo pa je poskrbela učiteljica Nina Žnidarič.

Kresniček je zgodba o navihanem Kresničku, ki vsem nagaja. Zaradi  nadutosti  izgubi svojo lučko. Išče jo med kresnicami, rožami, sprašuje polža, ustavi se pri mravlji, moleduje pri slaku. Sporočilo Kresnička je kot nalašč namenjeno času, v katerem živimo. Upamo, da bomo z njegovo zgodbo, ki vsem prinaša poučen razmislek, navdušili še več gledalcev.

(Skupno 597 obiskov, današnjih obiskov 1)