Računalništvo na šoli poteka v obliki računalniškega krožka, v sklopu katerega mentor pripravi izbrane vsebine s področja računalništva, ki jih učenci ne poslušajo pri rednih urah.

Učenci lahko izberejo računalništvo tudi kot neobvezni izbirni predmet, v skopu katerega učitelj pripravi vsebine s področja računalništva in na koncu oceni znanje učencev.

Že nekaj let smo vključeni tudi v mednarodno računalniško tekmovanje Bober.

Pri pouku tehnike za treniranje dela z miško uporabljamo Solitaire.

Urnik dejavnosti v računalniški učilnici se nahaja v aplikaciji Lopolis in na seznamu na vhodnih vratih.

Naša vizija na področju računalništva:

mladim želimo čimbolj približati informacijsko tehnologijo, jih naučiti, kako se ta reč uporablja, oziroma, kako se tej reči streže. Želimo jih spodbuditi k aktivni uporabi računalnikov (programiranje, Lego Spike).

Želimo tudi, da bi čimveč naših učencev in učiteljev bilo aktivnih uporabnikov interneta in da bi na našo spletno stran prispevali čimveč svojih prispevkov.

Internet…

Danes imamo Internet na vseh računalnikih. To nam omogoča optični dostop. Računalniška mreža je razpeljana po celi šoli  v vse učilnice in kabinete. Za naš internet skrbi Arnes, za podatke Windows strežnik. Na šoli  je možen tudi dostop do brezžičnega interneta Eduroam na celotni lokaciji šole in bližnji okolici.

Da nam pri računalništvu ni dolgčas, tudi programiramo in igramo igrice. Poskusi!

(Skupno 3.091 obiskov, današnjih obiskov 1)